Любопитно

Предложение за брак по време на концерт развълнува първокурсници и резервисти от НВУ

Предложение за брак взриви цялата аудитория по време на концерта – подарък за всички курсанти първокурсници и резервисти от Националния военен университет „Васил Левски“. Концертът се състоя на Строевия плац във факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ само няколко часа преди курсантите и резервистите да положат военната си клетва.

Пред очите на всички кадет Петър Петков направи предложение на редник Катерина Вълчева. В спектакъла, който кадет Петков спретна на своята любима, участва и началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов. Той повика на сцената Катерина Вълчева, за да й връчи награда, но когато тя се изправи пред него, той каза: „Редник Вълчева, за Вас наградата е друга. Кръгом!“. Така Катерина се сблъска челно с огромен букет червени рози и паднал на колене любим.

„Ние се запознахме на 8 септември във Велико Търново и любовта пламна в мига, в който я видях“, призна кадет Петър Петков, който служи в Асеновград и в момента учи „Обща логистика“ в Професионалния сержантски колеж във Велико Търново. Пред очите на всички присъстващи двамата изтанцуваха и първия си съвместен танц. Щастливата Катерина получи красив букет и от бриг.-генерал Иван Маламов, който призна, че също като тях, се е оженил в Шумен.