Култура Любопитно

Предложение за брак в последния мразовит ден на февруари на Царевец стопли Вилиана

Студент от Академията на МВР –  София предложи брак на своята любима на историческия хълм Царевец във Велико Търново в последния мразовит ден на февруари. Георги Стоянов изненада с романтичния жест своята избраница Вилиана Нашкова навръх рождения й ден 28-ми февруари.

Съмишленици в изненадата на младия мъж станали екскурзоводите от Регионалния  исторически музей, които повече от час пазили букет от червени рози за рожденичката.

Към 10,00 ч. пред входа на крепостта Георги подарил цветята на Вилиана и двамата поели на романтична разходка из потъналата в сняг крепост. Малко по-късно при температура -10 градуса до пирамидата, посветена на българската независимост, студентът  предложил брак и подарил прекрасен  годежен пръстен на любимата си.

За Георги няма съмнение, че е избрал точното място за своето предложение, а Вилиана сподели с щастлива усмивка: „ Този ден ще остане в сърцата ни! Винаги ще се връщаме в този прекрасен град, на това невероятно място!”.

Вилиана е студентка, която тази година завършва „Начална и предучилищна педагогика” във  ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”. Тя и бъдещия и съпруг са родом от Свиленград и са много щастливи, че именно на Царевец поставят ново начало на връзката си. Двойката смята да осъществи своите  планове и мечти тук, в България.

В последния ден на февруари въпреки минусовите температури и валящия сняг над 50 български и чуждестранни туристи разгледаха Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ във Велико Търново.