Култура

Празнични дни преди Коледа на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

В навечерието на празничните коледни дни Театър ВЕСЕЛ предлага пъстър куклен афиш за децата на старата столица и областта. В последния уикенд на месец ноември търновските театрали, заедно с колегите си от Държавен куклен театър – Сливен, включиха в интерактивния спектакъл „ВРЕМЕ ЗА ПОДАРЪЦИ” стотици малки болярчета от детските градини на Велико Търново. Всички заедно аплодираха коледните светлини на празничната елха, а празникът завърши с фойерверки. Ден по-късно русенските актьори представиха на търновските деца приказката на Х.Кр.Андерсен „МАЛКАТА КИБРИТОПРОДАВАЧКА”.

В първия съботен ден, на 2 декември, Театър ВЕСЕЛ ще представи „КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ” на Държавен куклен театър – Бургас. Бургаските кукленици гостуват на сцената на НЧ „Искра” с жизнерадостния си спектакъл. Какво е Коледа?!Това е въпросът, който си задава едно малко събудило се мече в нощта преди Коледа.И разбира –  всеки е най-щастлив, когато е заобиколен от обич и приятели в Коледната нощ!

На 9 декември гост на търновска сцена е ДКТ – Русе. „КОЛЕДНИ СНЕЖИНКИ” е разказ за любопитната и непослушна Белла. Чаровната снежинка не се вслушва в съветите на своята майка – Зимата. Белла полита към Земята, а там попада в прегръдката на Стария комин. Положението изглежда безнадеждно…

През следващата събота, на 16 декември, е ред на „ОБУЩАРЯТ И ДЖУДЖЕТАТА”. Кой не чака по Коледа хубава приказка? Ама… истинска коледна приказка, в която да има… Какво ще има в тази коледна приказка ще разберете, след като се срещнете с трима приказни разказвачи – Разказвача на Весели приказки, Разказвача на Тъжни приказки и Разказвача на Вълшебни приказки!

В навечерието на Коледа, на 23 декември, Куклен театър ВЕСЕЛ ще срещне малчуганите с любимия старец Дядо Коледа. „КОЛЕДНИ СЪНИЩА” е последното за 2017 година представление, което е включено в съботния афиш за семейна публика. Спектакълът е лирична приказка за приятелството, добротата и необходимостта от обич и разбиране… Не всеки ден ни се случва да срещнем истински приятел!

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.