Образование Община

Празнична среща с учители, университетски преподаватели и дейци на културата проведе инж. Даниел Панов

Празнична среща навръх 24 май – с учители, университетски преподаватели, дейци на културата, науката, изкуствата, проведе кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов.

„Всеки от вас е достоен наш съгражданин и съвременен будител. Поклон, признателност и благодарност! С вашата подкрепа и мъдрост децата на Велико Търново постигат успех след успех, който е гордост за всички нас и издига престижа на града ни! Културата и духовността ни помагат да бъдем по-добри хора, с по-добри сърца.“ – каза на срещана инж. Панов. Той поздрави учителите, придобили докторска степен през годината – Пенка Попова и Добрин Пелтеков от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, Маргарита Рачкова от СУ „Емилиян Станев“ и Стефан Стефанов от Спортно училище „Георги Живков“.

За празничното настроение се погрижиха талантливите деца от Детска вокална група „Пеещи камбанки“ и на малкия Мартин Георгиев от Детска градина „Ивайло“!

Гости на срещата бяха почетният гражданин на Велико Търново и първи директор на СУ „Емилиян Станев“ и ОУ „Бачо Киро“ – Гинка Стефанова, както и българската принцеса на Саксония Теофана фон Саксен – дъщеря на бележития великотърновец д-р Петър Аладжов и дарител на Старата столица.