Денят

С празник в парк „Дружба“ във Велико Търново отбелязаха Седмицата на кърменето

Над 50 майки участваха днес в инициативата за отбелязване на Световната седмица на кърменето в парк „Дружба“ във Велико Търново. Тя се превърна в истински празник за подкрепа на този естествен акт в  отглеждането на бебето. Кърменето е най-добрият избор за хранене му, а майчиното мляко е най-добрата защита за него. Нужното количество енергия, хранителни вещества и течности през първите шест месеца се осигуряват от майчиното мляко. Всичко това е важно за растежа и развитието на детето. Кърмата подпомага и имунната система нa новороденото, припомниха специалистите.

Участниците в празника разгледаха изложбата с рисунки на малчуганите от детски градини „Соня“ и „Здравец“ в старата столица, посветени на подкрепата в семейството. Майките получиха ценни съвети за кърменето и много подаръци. Желаещите се включиха и в томбола с много награди, осигурени от Община Велико Търново, Тони Калушкова от Happy Mums и партньори на училището за родители. Майки танцуваха с Нели от Happy Kanga Mums.

Кампанията се организира от Регионалната здравна инспекция в рамките на програмата „Здрави деца в здрави семейства“ в партньорство с Община Велико Търново, училището за родители Happy Mums и с подкрепата на Mustela  и Co-laktase