Любопитно

„По пътя на хляба“ влезе в учебния процес

Три училища и няколко детски градини във Велико Търново „прегърнаха” идеята на Елка Димитрова от „Хляб и приятели” за практически уроци по приготвяне на здравословни храни и вече редовно са част от екипа на хлебопекарната й.

Възпитаници на основните училища „П.Р.Славейков”,  „Бачо Киро” и „Патриарх Евтимий” и детски учебни заведения отделиха в последните седмици по два часа, запретнаха ръкави, месиха и оформяха здравословна храна. Разбраха как се сее зърното, как зрее, как става на брашно, направиха си го и сами на каменната мелница. След това създадоха „картини” от него. Оформиха тесто и изпекоха любимите на децата здравословни пици.

Проектът на Елка Димитрова „По пътя на хляба” има за цел да възпита у децата в най-ранна детска възраст вкус към качествената храна. Предстоят още часове прекарани в хлебопекарната за малки, големи и още по-големи момичета и момчета. Ще се изработват коледни сладки, сурови десерти и др.

„Искаме да възпитаме правилното хранене у децата, да им покажем че има полезни хлябове и също са много вкусни, и дават ползи за тялото. Защото ние сме на трето място по затлъстяване на подрастващите. За пореден път децата разбраха при посещенията си, че продуктите замесени с пълнозърнести брашна са вкусни”, обясни за Общинското радио Димитрова, която вече 20 години предлага на пазара качествени и здравословни продукти.

сн. – Фейсбук

Кремена Крумова – Попова