Любопитно Образование

Полк. Георги Караиванов представи най-новата си книга, посветена на свързочното дело, в НВУ „Васил Левски“

Представяне на цялостното творчество на полковник от резерва инж. Георги Караиванов се състоя в НВУ „Васил Левски“. Той е автор на общо осем книги в областта на делото и мисията на българските свързочни войски. В старата столица, авторът представи и излязлата от печат през м. февруари тази година книга „Ние свързочниците. Великотърновци“.

Трудът е посветен на курсантите свързочници, възпитаници на ВНВУ (висше народно военно училище) „Васил Левски“ и на ВВОВУ (висше военно общовойсково училище) „Васил Левски“ – Велико Търново, обучавали се в периода 1963-2002 г., както и на техните командири и преподаватели. Разказва за 3343 свързочни офицери от 34 випуска. Това е значителна част от офицерския свързочен кадър на армията, който наброява над 6 000 души за времето от 1944 до 2002 г. В разделите за випуските са включени биографични данни и справки за служебното развитие на над 320 випускници. В книгата има над 1700 снимки, лични фотографии на възпитаниците, като курсанти и офицери от времето на обучение в училището и след това.

След представянето на книгата си полковник Караиванов бе удостоен със знака на началника на НВУ „Васил Левски“ – бриг. ген. Иван Маламов.

Гергана Нинова