Полиция

Полицията спипа четирима пияни зад волана, единият с над 2 промила алкохол

Четири бързи производства за шофиране в нетрезво състояние са започнати в полицейските управления в Г. Оряховица, Павликени, Стражица и П. Тръмбеш само за денонощие. В неделя сутринта горнооряховски полицаи спрели за проверка лек автомобил „Субаро“, управляван от 62-годишен мъж от Лясковец. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,96 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа.

Същата вечер в 23,30 ч. в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от неправоспособен 31-годишен мъж от с. Върбовка. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1.74 промила. Той също е отказал кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Снощи в с. Лозен при проверка на лек автомобил «Фолксваген» е установено, че водачът – 34-годишен от с. Климентово е седнал зад волана с 2,02 промила алкохол. Той е отказал кръвна проба.

Днес в 03,53 ч. в с. Павел е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 58-годишен мъж от Свищов. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,53 промила. Отказал е кръвна проба. По всички случаи в съответните полицейски управления са започнати бързи производства.