Полиция

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана

Амфетамин, метаамфетамин и марихуана е иззела полицията при специализирани полицейски операции във Великотърновска област.

Вчера, при извършена проверка в жилище в областния град, обитавано от 26-годишен мъж от В. Търново и 18-годишно момиче от гр. Севлиево, са намерени и иззети бутилки с различна вместимост пълни с течност, плик с бяло прахообразно вещество и кафяво прахообразно вещество, които при полеви наркотест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Полицията е иззела и други вещи, имащи отношение към производството на синтетични наркотици. Мъжът е известен на полицията и осъждан. Двамата с момичето са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

В сряда на пътя В. Търново – София, в района на разклона за с. Момин сбор е извършена проверка на лек автомобил «Опел Астра». В хода на проверката в автомобила са установени и иззети 58 гр. марихуана. При  проведеното разследване е изяснено, че наркотичното вещество е собственост на 19-годишния Б. И. от гр. Левски, пътувал в автомобила. След доклад на материалите в  прокуратурата той е привлечен като обвиняем.