Денят Община

Полицейски патрули обхождат Велико Търново след градушката, пожарникари разчистват паднали дървета

Кметът Даниел Панов ръководи заседанието на Общинския кризисен щаб. Създадена е нужната организация и са набелязани мерките за отстраняване на щетите от бурята с едра градушка, ударила Велико Търново и общината.

Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Гражданска защита“ премахват падналите близо 40 дървета. Купчините с клони ще бъдат събрани и извозени още утре сутрин. Тогава ще бъдат почистени и шахтите, в които има наноси и листа, довлачени от голямото количество вода.

Патрули на Районното управление на МВР обхождат целия град. Сигналите за проблеми с електрозахранването са предадени на „Енерго Про“ и по отстраняването им вече се работи.

Даниел Панов вече е сформирал три комисии, които от утре ще посетят всички райони на града и населени места, от които има подадени сигнали за щети. Комисиите ще извършат проверка и констатация на щетите.

Утре започва и демонтажът на увредената част от покрива на СУ „Вела Благоева“ във В. Търново.

Сигнали могат да бъдат подавани на дежурния в Община Велико Търново – на телефон 062-619102. Те се предават веднага за обработване и реакция.