Култура

Поетите с китара – Виктор Макаров и Custom project гостуват на великотърновци

Виктор Макаров и Custom project ще гостуват във Велико Търново. Музикантите ще представят албума си „Шарена черга“ и все още записващия се „Урбанистични истории“ на 13 декември, петък от 19.30 ч. в най-новото за Старата столица прибежище на музикалните души – рок-клуб „Old Capital“.

Входът е свободен.

Виктор Макаров е богослов, преводач, негови са например българските версии на мюзикълите „Чикаго“ и „Фантома на операта“, и съвременен поет с китара със склонност към джаза, рока, блуса, етното… С музикалния си майсторлък ще го подкрепи и част от групата Custom project:

Крис Макаров (кахон, джембе, вокали) – актьор и дългогодишен участник в хора на Димитър Костанцалиев, грабнал през 2014 г. Златния приз на Световния хоров фестивал, организиран от ООН във Виена.

Радо Михов (китара, вокали) – икономист и ходеща енциклопедия на съвременния поп и рок. Прославил се през 2014 г. в „България търси талант“ с песента „Дърта пияница“, Радо всъщност е започнал творческия си път много преди това и не спира да твори и до днес – сигурни сме, че ще сподели с нас няколко свои парчета…

Пламен Димитров (тамбура, китара, вокали) – медик по образование, Пламен е всъщност актьор, драматург и композитор, разпрострял музикалните си интереси от метъла, през джаза и класиката, до българското, гръцкото и дори циганското етно звучене. Очакваме да чуем някоя от собствените му песни, освен че вещите му пръсти ще плетат всякакви хитроумни орнаменти по мелодиите на Виктор.

Гост музикант ще бъде търновчанинът Иван Морунов (гъдулка, пиано), който ще си постарае на prima vista да замести неуспелия да долети до Търново Косьо Кучев (цигуларя на Custom project). Впрочем, надяваме се скоро да ви представим Косьо като половината от дуета „Зора и Косьо“ 🙂