Култура

Поетесата Марияна Димитрова с авторски спектакъл „На Бога си Земльо икона” в Търново

Великотърновската поетеса Марияна Димитрова, по известна с артистичния си псевдоним Алани Мени ще изнесе авторския си спектакъл „На Бога си Земльо икона”. На сцената на „Арт лято” тя кани великотърновци на 8 август, понеделник от 19.00 часа. 45-минутният спектакъл е посветен на България.

„Поезията премина през много трансформации от няколко стихчета, които написах през 2017 година, през мои песни, докато добие вида, в която сега ще бъде представена като спектакъл. Стиховете са за България, посветени на богатата ни история, бит, култура – носители на божествена сила. Спектакълът ще е на фона на музика от Теодосий Спасов“, посочва Алани Мени.

Алани Мени е творчески псевдоним на Марияна Ганчева Димитрова. Родена е на през 1968 г. във Велико Търново. Завършва СА ”Д. А. Ценов” – Свищов и работи в областта на човешките ресурси.

Пише стихове от дете. Издава първата си стихосбирка през 2017 г., озаглавена „Любов без край”. През 2018 г. издава и втора – „Многолика”. Това е книга, показваща многообразието и колорита на душата ѝ. Рисунките и в двете книги са на авторката и са неин почерк и стремеж да създаде хармония от багри и слово.

Освен стихове Марияна Димитрова пише разкази, приказки, импресии и песни. Музиката е другата ѝ страст и още един начин да изрази творческата си натура. Участва в музикални проекти. Предстои да издаде детска книжка.