Любопитно

Подслушвателните устройства са достъпни за всеки бюджет

В съвременното напрегнато ежедневие, подслушвателните устройства са важни като инструменти, които да гарантират сигурността на нашия дом и офис, на нашето семейство. Те може да се използват лесно и тайно, за да осигурят важни доказателства и информация, независимо от ситуацията. Съществува огромен набор от подслушватели с различни форми и проявления. Подслушвател може да се крие в продукти, които на пръв поглед изглеждат сравнително обикновени и познати, като химикалки, компютърни мишки, адаптерни щепсели, контакти, часовници и освежители за въздух. Някои подслушвателни устройства предават аудио в реално време, други са оборудвани с функция за запис, който да се прослуша по-късно.

Възходът на мобилните технологии доведе до появата на много евтини устройства за GSM подслушване

Подслушването с ограничен бюджет вече е напълно реално. Възможността за предаване на тайно заснет разговор навсякъде по света чрез GSM на сравнително ниска цена направи този тип устройствата предпочитани, отбелязват анализатори. Добрата новина за всички, които разполагат с по-малък бюджет е, че цената на устройството за подслушване не се отразява значително на неговата възможна употреба и внедряване , а резултатите, които се постигат благодарение на него са достатъчно добри. Най-важното условие, което трябва да съобразите, ако се спрете на устройство за GSM подслушване е, да има добър обхват в зоната, в която ще го използвате.

Не подценявайте по-старите и по-евтини подслушватели бръмбари

Повечето съвременни устройства за скрито подслушване предават по GSM, но някои могат да предават и чрез Wi-Fi и Bluetooth, а по-старите и по-евтини видове предават чрез UHF или FM честоти. Тези по-стари и по-евтини бръмбари не трябва да се подценяват, тъй като са много достъпни, съветват експерти.

Подслушват ли ви?

Както вече обсъдихме, подслушвателните устройства се предлагат в много различни форми и изглежда, че има за всекиго по нещо! В тази връзка е добре да си зададете важния въпрос дали вие самите не сте обект на подслушване. Има някои основни неща, за които трябва да помислите.

Има ли чувствителни места в дома или офиса ви, на които обичайно провеждате важни разговори?

Обикновено подслушватели бръмбари се поставят само в една област, а микрофоните на повечето устройства са наистина ефективни само на близки разстояния.

Фоновият шум пречи на подслушвателя да направи качествен запис

Малка е вероятността някой да получи годен аудиозапис на разговор, който провеждате докато гледате телевизия, слушате музика или сте на шумно обществено място. Възможно е с помощта на подходящ софтуер да се изчистят и подобрят записите, но това отнема време и ако разговорът не е изключително ценен, може да не си струва усилията.

В заключение можем да обобщим, че подслушвателните устройства стават все по-популярни, тъй като са достъпни и до голяма степен лесни за внедряване.

 

Платена публикация