Любопитно

Подписът и името определят живота ни

Няколко книги издаде в последните месеци великотърновският нумеролог Ана Креалди. Най-големият й труд е „Справочник на календарните аспекти” за 200 години и съдържа  изчисления на всички дни, месечни и годишни влияния от 1900 до 2100 година.

„Това са аспектите на календара, изчислени нумерологични карти за живота на нашите баби и дядовци, нашите, на децата и на внуците ни. Който разбира може да си състави индивидуални изчисления. Защото задачата на нумеролога не е да изчислява и да сбърка нещо например, а да има лесно пособие за работа. Ценна е книгата, съдържа 760 страници голям формат и съдържа седем приложения за работа. Съдържа таблици, не тълкувания. Тя е за познавачи и такива, които искат да разберат собствения си живот, да съставят родова картина на рода, сами да си търсят зависимостите в живота, за  любознателните и търсещите себеразвитие. Всеки човешки живот  е зависим минимум от анализа на стотина година и ето защо няма как е да е по-малко изследвания период, а е 200 години”, казва за книгата нумерологът.

Според нея, запознатите с темата, могат да се ориентират в коя година да внимават със здравето си, в коя да се възползват от късмета си, поднесен от съдбата и прочие.

   

В другата си книжка „Пол и раждаемост”, от поредицата „Съдба и карма”, поднася интересни изводи от практиката си. Тя се базира на нумерологични изследвания и статистика, разкрива и нумерологичното понятие полова определеност.

„Четните числа за женски, другите мъжки, това определя нашата реакция – активна или пасивна, емоционална или действена, мъжка или женска. Как човек да си направи индивидуално изчисление на рождената си карта. И правила за добър живот. Това съм посочила в нея. Втората част  е нумерология на раждаемостта. Раждането на дете в определено селище, брой на членовете на семейството,  как да определим раждането на наследник. Правя  анализ на броя на членовете в семейството и броя на децата в него. Според нумерологичната статистика, а и според това, което човек вижда в нашето общество – ясно е, че раждането на две деца е най-добрият фактор да нямаме здрави домакинства. Защото две, или двама членове, създава делене, а четири, т.е. – майка, баща и две деца създава проблеми, бедност и намеса на трети възрастен, изневяра. Най-добрият вариант е семейството да има едно, три или пет деца. Доброто общество е съставено от достатъчно на брой семейства, които имат пет или шест деца. При шест деца има любов и богатство, дори и в обществото. Това дава и типа на държавността. В богатите държави, най-богати са тези домакинства, с повече деца”, казва още Ана Креалди.

Във „Време и енергия”, също от поредицата „Съдба и карма” се отчита възрастовата периодизация на предопределената съдба и на кармичното разплащане на здравето в различните възрастови периоди. Това означава че нашето здраве и жизненост през 20 години коренно се променя. До 20-та годишнина от кармата на родителите в този живот се определя живота на детето, най-вече от грешките им.

„Ако се карат, лъжат, не се обичат и не уважават детето, то боледува постоянно. Вината за болестите е най-вече в лошите отношения на родителите. До 40-та година от живота ни здравето е предопределено от миналите животи на индивидуалния живот. Тук сме най-работоспособни,  но най-голямата тежест е, че трябва да се измъкнем от кармично разплащане от минали животи. Ако сме обидени, ако не сме простили на майка си и баща си, започваме да боледуваме от зъби, например. Ако човек иска да е здрав на стари години, от 60 до 80 години той трябва да се подготви в предходния период – от 40 до 60 години и да избере за себе си духовното развитие. Хората които казват – аз съм живял, постигнал съм, сега другите да работят, автоматично отказват духовно развитие и кармата ги натоварва с болести. Тези които, заявяват духовно развитие, влизат в следващия период, като залагат в следващия период до 80 години истинско здраве”, посочва нумерологът.

И още. Когато човек е добър, той има енергия и обратното. Ако ти нямаш енергия не си на добрия път. Енергията на нашето съществуване зависи от доброто, което правим, от  любовта, от това дали правим кармични грешки или творчески търсим начини да разрешим нашата съдба”, .

Четвъртата и последна книга, която излезе преди дни се нарича „Психология на подписа”. Тя е първата книга, от поредицата „За буквите”.

„Подписът има изключително влияние в живота на човек. Хубаво е всеки да си го диагностицира и да го коригира. С подписа си заявяваме кой съм аз, какво привличам и какво заявявам. Представила съм правилата за съставяне на подпис, за да е човек позитивна личност, да не върви против себе си на подсъзнателно ниво. Да не завършва надолу е важно, защото и човек отива надолу в развитието си”, обобщава Ана Креалди.

Нейните услуги търсят най-вече хора в диапазон 40-60-годишни. Това са хора, които са се убедили че има съдба, зависимости. Желаят промяна. Затова и неслучайно, мъжете и жените на 40 и повече години сменят професията, партньора, желаят промяна, работа в чужбина, собствен бизнес. Това са разумно търсещи хора, казва нумерологът и допълва, че  е помогнала на този, който вярва на себе си. А това са българи от цял свят.

Все по-често до нея се допитват и млади хора, които са разбрали значението на числата и търсят начини за най-добра дата за зачеване на дете, за раждането му, за получаване на най-добро име, което да привлича щастие, богатство и късмет в дома.

Кремена Крумова – Попова