Полиция

Подменете навреме и за ваше удобство личните си документи

1 717 са приетите заявления за издаване на документи за самоличност за периода 2-10 януари 2020 година в ОДМВР – Велико Търново. Най-много 886 са за лични карти, 686 са за паспорти и 145 са за свидетелства за управление на МПС /СУМПС/. Най-натоварено е в сектор Български документи за самоличност /БДС/ – В. Търново. Там са приети 477 заявления за лични карти и 374 за паспорти. В РУ – Горна Оряховица пък са приели най-много СУМПС – 58 броя. По-ненатоварено е в другите 5 районни управления в региона – в Свищов, Елена, Стражица, Павликени и Полски Тръмбеш.

От полицията припомнят, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – В. Търново, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената  БДС на територията на областта. Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените, както и с цел допринасяне за удобството на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите документи се получават в звено БДС при ОДМВР – В. Търново, където е подадено заявлението, информират от полицията.