Спорт

Плувци с куп награди от Държавно първенство

85 състезатели от 10 клуба, сред които 35 момичета и 50 момчета, участваха в Държавно първенство по двубой за деца на възраст до 14 години. В Пазарджик „Царевец ВТУ се включи с 9 момичета и 3 момчета.

В индивидуалното класиране Ралица Митева стана шампионка, следвана от съотборничките си Донна Папазова и Елица Куковска. Магдалена Василева е пета, Таня Недялкова- шеста, Виктория Трайкова- осма, Вероника Христова- десета, Илияна Джурова- дванайсета, Илиана Петрова- четиринайсета. Трите тима от „Царевец ВТУ, съставени от по три момичета, се класираха на първите три места в отборната надпревара.

„По този начин всички призови места при момичетата бяха заети от наши състезателки. До сега не сме имали подобно класиране. А и мисля, че и никой друг клуб не е правил подобно нещо“, коментира треньорът Панайот Паздерков.

При момчетата индивидуално Калоян Христов е осми, Мартин Христов- девети, Кристиян Христов е – 22- ри. Отборно тримата са пети. Междувременно Самуил Николов стартира в международния турнир по плуване „Black See Cup“ в град Варна при юношите младша възраст. Там той спечели дисциплината 50 метра гръб и е трети на 100 м гръб, а във финала при мъжете на 50 м гръб финишира на четвърто място.

Други състезатели на „Царевец ВТ“ стартираха в турнира по плуване „Златоперки“, проведен на басейн „Спартак“ в столицата. Състезанието бе за деца родени 2008 и 2009 г. и събра 230 плувци от 32 клуба  От старата столица се включиха Калина Донева, Наталия Здравкова, Николай Куцаров, Камен Димитров и Йоан Христов.

Николай Куцаров взе сребро на 50 м гръб и бронз на 50 м св. стил, а на 50 м бътерфлай е четвърти. В комплексното класиране от четирите старта Николай е втори от 69 момчета.
„Другите ни състезатели не се класираха в призовата тройка, но записаха лични постижения и помогнаха на клуба да заеме десето място в отборната надпревара“, разказа Панайот Паздерков