Образование

Пиеса за историята на буквите представиха гимназисти в ДГ „Иванка Ботева“

Пиеса за историята на буквите представиха ученици от Гимназията по туризъм пред децата от група „Слънчо“ в ДГ „Иванка Ботева“. Поводът е предстоящият празник 24 май- Денят на равноапостолите Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В ролите на светите братя влязоха Петър Бакърджиев и Никола Буюклиев, а Никол Славчева, в ролята на Пипи, помагаше на децата да разберат „трудните“ работи. В работилницата за изработка на букви всяко дете направи  своята буква от боб, макарони или пластилин.

Владимира Тончева, учител по професионална подготовка, и Бела Димитрова, педагогически съветник, са учителите мотивирали и подготвили учениците за гостуването в детската градина. По повод Деня на Европа същият екип от учители и ученици посети почти всички детски градини в старата столица. Децата получиха хартиени пъзели на знамената на съседните държави-членки на ЕС.

Усмивките на всички бяха гарантирани от Стелиян Маджаров, учител по професионална подготовка, който в този ден осигуряваше техническата поддръжка и музикалния фон.

И тримата учители са отскоро в Гимназията по туризъм. Те са младата смяна, умело напътствана от Снежана Стефанова, доайенът в направление „Туризъм“. Под ръководството на Владимира Тончева, Мирела Петрова зае първо място в Националното състезание по професии в туризма в категория „Най-добър млад хотелиер“. Габриела Йорданова грабна индивидуална награда на същото състезание, но в категория „Най-добър млад аниматор“, подготвена от Стелиян Маджаров и Снежана Стефанова.