Образование Община

Пет интерактивни площадки подготвя ДГ „Соня” във Велико Търново

Пет интерактивни площадки подготвя за своите възпитаници екипът на ДГ „Соня” във Велико Търново. Идеята на педагозите е с обучението, децата да развият физическа активност чрез различни игри и движения, както и допълнителни умения по математика и български език. Ще бъдат  начертани няколко схеми, по които малчуганите ще се движат по геометрични фигури. Всяка от петте площадки ще е съобразена с възрастта на децата. При по-малките ще има повече картинки на животни или изрисувани детски стъпки. Целта е да се развият наблюдателността и физическата активност при тях.

Трябва да намираме различни начини да разнообразяваме децата. А със  заниманията изнесени навън, на открито, още повече ще спазваме противоепидемичните мерки. Ще бъде интересно обучение”, пояснява Жаклин Харалампиева – Павлова, директор на ДГ „Соня”.

Все още интерактивните площадки са в начална фаза на изработка и оцветяване. С дейностите се занимават самите учители, а те се редуват. Докато децата са в активна следобедна почивка, те рисуват навън. „С интерактивните площадки се надявам да накараме децата да бъдат любознателни и активни, и да развием физическата им активност и знания – букви, цифри, цветове. Ще е много полезна за тях. Имаме подкрепата и на родителите”, допълва още директорката. Смята, че до края на седмицата обучителният терен да бъде готов. Освен него се подготвя и площадка по безопасно движение по пътищата.

Общо проектът за интерактивните площадки към Община Велико Търново е на стойност 300 лева, пари основно за бои.

Кремена Крумова – Попова