Образование

Петокласници от СУ „Емилиян Станев” удостоиха с Оскари преподавателите си

Петокласниците от „Г” клас на СУ „Емилиян Станев” с класен ръководител Митка Ангелова завършиха учебната година с невероятен спектакъл, съчетал фолклорни танци, хумор, песни и много приятни изненади за родители и преподаватели. Учениците в специализираната паралелка по хореография под вещото ръководство на Валентин Халваджиев показаха завидни умения в народните танци, пременени в носии и увличайки учители и родители да се хванат на кръшните Дунавско и Еленино хора. Завидни умения, придобити в извънкласните форми на обучение, показаха Давид Димитров с изпълнения на класическа китара, Кремена Лазарова с танца си „Мисията невъзможна”, както и Виктория Матева и Таня Ганчева с прекрасна танцова импресия.

С весели сценки децата вдигнаха градуса на настроението, а накрая зарадваха своите преподаватели с Оскари за любовта и търпението през учебната година, като идеята за призовете бе на Рая Йорданова. С медали и грамоти, сред аплодисменти и прегръдки, се сдобиха 12 учители, сред които преподавателката по английски език Ани Христова, по история Антоанета Палангурска, по изобразително изкуство Симона Тодорова и класната ръководителка и преподавател по математика Митка Ангелова, която заслужено събра най-много целувки от уж неукротимите петокласници.

Тържеството завърши с раздаването на бележниците, във всеки от който класната ръководителка от своя страна изненада възпитаниците си със заслужени медали.