Икономика Образование

Петнадесети Национални дни на кариерата във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

Форумът „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър живот” гостува в Пети корпус на Великотърновския университет. 20 компании от различни сфери на бизнеса предлагат работа и стаж на младежи и студенти.  Форумът откри ректорът на висшето училище проф. Христо Бонджолов. Участниците в изложението приветстваха зам.-кметът на Общината проф. Георги Камарашев и Светлозар Петров, управител на JobTiger, фирмата организатор на събитието.

Информационните щандове ще бъдат отворени до 15 часа днес.

„Нашата задача е да ви дадем шанс за по-добра работа, заплащане и добър живот, за една перспектива, която да имате тук и сега – в България. Надявам се в контактите с работодателите да успеете да намерите  пресечната точка и да останете и работите за своята страна”, каза в приветствието си проф. Бонджолов.

Зам.-кметът на Общината проф. Георги Камарашев подчерта важността на връзката между ученето и практиката. Той апелира  преподавателите да слязат от високия пиедестал на теорията и да я свържат с практиката.

„Ползите за студентите не са само да си намерят стаж и работа, но и да видят кой какво предлага, кои са играчите на пазара на труда и да си сверят часовника”, коментира управителят на JobTiger Светлозар Петров. По негови думи в бъдеще ще са необходими не само  дигиталните, но и комуникационните умения. „Навлизането на роботите прави така, че хората  да имаме креативни длъжности. Такива, каквито компютърът не може да ги свърши”, каза Петров.

Според статистиката над 45 000 млади хора са намерили успешна професионална  реализация от националното ниво на форума.

Дългогодишен партньор на изложението е „Нестле България“.