Спорт

Петко Павлов: Новият пропускателен режим е валиден за всички мачове на стадион “Ивайло”

Новият пропускателен режим на стадион “Ивайло” бе въведен преди първото домакинство на “Етър” в Първа професионална лига, когато виолетовият тим спря полета на орлите на “Пирин”- Благоевград с резултат 2:1. Той важи единствено за футболните срещи, подчерта управителят на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. През останалото време достъпът до спортното съоръжение е напълно свободен за спортуващите граждани.

Режимът бе въведен по изрично настояване на БФС, като според предписанията на съюза, с отделен достъп следва да бъде и така наречената Вип-зона. Конструктивното решение за изграждане на пряк подход към тази зона е скъпо, затова въпросът е решен, като се влиза през един от входовете и се следва очертан маршрут. “По него, гостите на футболните срещи стигат до местата си, а ветераните на “Етър”, картодържателите и съпругите на футболистите ползват сектора, отдясно на вип-зоната. Така, освен удобно разположени на централната трибуна се получава и естествен буфер между феновете и представителите на гостуващия отбор, които по нормативни документи също трябва да бъдат настанени във ВИП-зоната. Понякога на мач нещата се изнервят, започва размяна на реплики, подвиквания –  за да не се стига до нещо по неприятно, което ще донесе и парична санкция на великотърновския футболен клуб, или лишаване от домакинство. Човек в яда си може да направи нещо, без да се замисли за последствията  – една хвърлена бутилка във ВИП зоната, един ударен представител на БФС или на гостуващия отбор – задължително ще донесе санкция “лишаване от домакинство”, никой не печели от това”, коментира Петко Павлов.

 

Новият пропускателен режим сработи добре в първото ни домакинство, когато виолетовите се върнаха с победа на собствен терен. Следващият мач с Ботев- Пловдив, ще бъде сериозен тест, за него се очаква да присъства и много повече публика. Оттук нататък Етър влиза в една серия с домакински мачове от най-добрите отбори в нашето първенство, коментира Павлов. Той припомни, че “Ботев” – Пловдив се представи добре в Лига Европа, след това идват “Берое” – Стара Загора, а след тях – “ЦСКА” и “Левски”. Тези четири вълнуващи дербита предстоят на стадион Ивайло в близките два месеца, като първият от тях започва утре от 18:00 часа.

 

Снимка: Фейсбук