Култура

Певците от ВС „Таланти“ при НЧ „Искра“ със 7 приза от Международния фестивал на изкуствата „Морско конче“

Възпитаниците на Венелина Пъневска от ВС „Таланти“ при НЧ „Искра“ грабнаха седем призови места след надпревара с над 350 участници от 9 държави в 10-тото юбилейно издание на Международен фестивал „Морско конче“, който се проведе миналата седмица в морския курорт Обзор.

Празникът на изкуствата се проведе в четири последователни дни – от 29.06 до 02.07 на откритата сцена в Амфитеатър Обзор, пред многобройна публика.

Изпълненията на младите таланти оценяваше 9 членно международно жури с председател обичаната българска естрадна звезда Мими Иванова.

Търновските таланти на музикалния педагог Венелина Пъневска се състезаваха в категория „Вокални изпълнители“ в различни възрастови групи и в различни подкатегории – поп, джаз и мюзикъл. Всеки участник се представи с по две песни.

На блестящия гала концерт на юбилейното издание на форума бяха

обявени и големите победители, а певците от ВС „Таланти“ при НЧ „Искра“ Велико Търново грабнаха седем приза.

Дуетът Ангелика Любомирова и Рада Георгиева спечели голямата специална награда на Община Несебър, както и 1-во място в категорията „Вокални ансамбли“.

1-ви призови места и като солисти получиха 12-годишната

Ангелика Любомирова, 15-годишната Рада Георгиева в категориите в които се представиха индивидуално.

17-годишната Ема Стефанова и

9-годишният Калоян Минчев също успяха да впечатлят международното жури и донесоха още два златни медала у дома.

2-ро място пък в своята категория спечели Виктор Димитров.

С този голям успех малките певци от ВС „Таланти“ при НЧ „Искра“ приключват творческия сезон, а през септември ще бъде обявен кастинг за нови млади певци, които желаят да се потопят в света на музиката.