Култура

Певицата Мирела Величкова подкрепя кампанията за повече българска музика в ефира

 

Една от най-обичаните великотърновски певици – Мирела Величкова също се обяви в подкрепа на инициативата за повече българска музика в родния ефир.
Кампанията на МУЗИКАУТОР, подкрепена в последствие и от ПРОФОН, има за цел популяризиране на българската музика и въвеждане на задължителна квота в медиите у нас. Кампанията набира скорост и все повече български музиканти застават зад нея. Да слушаме повече българска музика призовават още Нина Николина, Силвия Кацарова, музикантите от БТР и D2, Веселин Маринов, Любо Киров и още десетки други.
„Музиката е енергия, тя изразява нашата душа. А сега повече от всякога имаме нужда да се вслушаме в нашата колективна българска душа.“
Защо Мирела призовава да слушаме повече българска музика и какво още казва, можете да видите и чуете в нейното видео послание, качено във Фейсбук страницата на кампанията „Обичам Българска Музика“.
Отново там, както и в страницата на кампанията www.lovebgmusic.bg се намира и петицията, която всеки от вас също може да подпише и по този начин да изрази своята подкрепа.