Образование

ПГТ „ Д-р Васил Берон“ с отличие в националното състезание  „Най-добър млад аниматор“

Възпитаниците на ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново грабнаха специалната награда на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в Национално състезание по професии „Най-добър млад аниматор“ 2022 г. , Варна.

Отборът на Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ бе представен от Габриела Йорданова, Емил Косев, Калин Лалев и Христина Рачева от 11 клас, специалност „Туристическа анимация“ и Десислав Христов и Надежда Кочева от 12 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“.Учениците се подготвят под ръководството на преподавателите Илия Станев и Снежана Стефанова.

Състезанието съвпада с отбелязване на 20-та годишнина на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство (АУРХ) в България, която е и дългогодишен партньор на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Двете асоциации съвместно организират най-престижните състезания, спомагащи за развитието на младите кадри в туризма – Национално състезание по хотелиерство и по анимация и конкурсите „Най-добър млад готвач на БХРА“ и „Най-добър млад сладкар на БХРА“. Конкурсите са основани с цел да се отдели допълнително внимание на някои важни за туристическия бранш професии, сред които хотелиерството и анимацията, и са допълнителен стимул за учениците да продължат кариерното си развитие в сектора на туризма.