Денят Образование

ПГТ „Д-р Васил Берон“ отбеляза Световния ден на туризма

За поредна година бъдещите професионалисти в туристическия бранш отбелязват Световния ден на туризма. Датата, 27 септември, е определена от Световната организация на туризма (UNWTO) през септември 1979 г., като честването му започва през 1980 г. Денят е избран така, за да съвпадне с важен етап в световния туризъм: годишнината от приемането на Устава  на Световната организация на туризма на 27 септември 1970 г.

Мотото на Световния ден на туризма 2021 г. е „Туризъм за приобщаващ растеж“. Целта му е да се повиши осведомеността сред международната общност за значението на туризма и неговата социална, културна, политическа и икономическа стойност в световен мащаб.

Учениците от XIIа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ и XIIг, специалност „Екскурзоводско обслужване“ селектираха  10 факта за България, които я представят като атрактивна туристическа дестинация. Учениците от XIв клас, специалност „Туристическа анимация“ сътвориха изненадата, която посрещна всички ученици в празничния ден – на дъската във всяка стая ги очакваше инфолистът с фактите.

Бъдещите професионалисти в туризма са избрали Гимназията по туризъм, защото са наясно, че туристическият продукт усмихва потребителя си. И усмивката е толкова по-голяма, колкото е по-голямо качеството на туристическият продукт. А високото качество се осигурява от обучен и мотивиран персонал. Това е тяхната задача сега – да учат, за да знаят и могат.

Учениците са мотивирани и подготвени от Владимира Тончева – учител по екскурзоводско обслужване и туристическа анимация.