Образование

ПГСАГ „Ангел Попов“ с множество награди от Регионалния конкурс „Околната среда в моя роден край и нейното опазване“

Илиан Костадинов и Росен Христов от 10 клас, специалност „Интериорен дизайн“ от ПГСАГ „Ангел Попов“ – Велико Търново спечелиха второ място за видеоклип на тема „Екологични проблеми на природната среда в моя роден край“. Трето място за картина беше присъдено на осмокласничката Преслава Станева, а поощрителна награда получи Петя Недева от 10 клас, специалност „Архитектурна реставрация“.

Момичетата и момчетата бяха отличени за своите оригинални идеи. Учениците работиха с подкрепата и под ръководството на Галина Асенова. Участие в надпреварата взеха общо 124 ученици на 25 училища от общините Габрово, Севлиево, Велико Търново, Ловеч, Троян, Летница, Априлци и Сухиндол.  Организатори на конкурса са Регионалният клон на Асоциацията на професионалните географи и регионалисти (АПГР) в област Габрово и представители на неговата Общинска секция в Севлиево. Мероприятието се провежда в сътрудничество с РУО – Габрово, РУО – Велико Търново и РУО – Ловеч, с любезното домакинство на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево, под патронажа на кмета на община Севлиево и областната администрация в Габрово.

 Снимки – Картината „Заедно за един по-красив свят“ е на Преслава Пламенова Станева, ученичка от 8 клас, специалност „Интериорен дизайн“, а „С България в сърцето“ е на Петя Симеонова Недева, ученичка от 10 клас, специалност „Архитектурна реставрация“