Образование

ПГСАГ „Ангел Попов“ стана отборен победител в регионалното състезание „Най-добър млад строител“

ПГСАГ „Ангел Попов“ беше домакин на тазгодишното състезание по професии „Най-добър млад строител“ – регионален кръг, което се проведе на 24 и 25 март 2022г. Състезанието е организирано от МОН – дирекция „Професионално образование и обучение“, Регионално управление на образованието, В. Търново с подкрепата на фирмите „Кнауф България“, „Мегахим“, „Хенкел България“, „Винербергер България“, „Трансгеф“ , Камарата на строителите в България, Камарата на инженерите по геодезия и домакина ПГСАГ „А.Попов“.

В надпреварата участваха отбори от професионалните гимназии Видин, Монтана, Враца и Велико Търново, които демонстрираха теоретична подготовка, практически умения и компетентности за изпълнение на строителни дейности, придобити при обучението по професиите от направление „Строителство“ и „Архитектура, урбанизъм и геодезия“.

Погледите днес събираше красивата Ана – Мария от Монтана, която демонстрираше лепене на плочки. „Не мисля за странно едно момиче да лепи плочки. Това ми харесва и планирам именно с тази професия да се занимавам, след като завърша. Защото кадрите са търсени и мисля, че ще намеря реализация. Не ми допада фактът, че доста от моите връстници искат само да избутат 12-ти клас и повече не се връщат към тези професионални направления, които са изучавали.“ – сподели Ана – Мария.

Отборите от Професионална техническа гимназия „В. Левски“, град Видин, Професионална гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки „проф. арх. Стефан Стефанов“, град Монтана, Професионална гимназия „Димитраки Хаджитошин“, град Враца и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“, град В. Търново се състезаваха в дисциплините „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“ и „Сухо строителство“.

Класиране

В дисциплината „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“:

Първо място – ПГСАГ „А.Попов“, В. Търново

Второ място – ПГ“Д.Хаджитошин“, град Враца

Трето място – ПГСАКН „проф. арх. Стефан Стефанов“, град Монтана

В дисциплината „Облицовки и настилки“:

Първо място – ПТГ„В. Левски“, град Видин,

Второ място – ПГСАГ „А. Попов“, В.Търново

Трето място – ПГСАКН „проф. арх. Стефан Стефанов“, град Монтана

В дисциплината „Зидария“:

Първо място – ПГСАГ „А. Попов“, В.Търново

Второ място – ПГСАКН „проф. арх. Стефан Стефанов“, град Монтана

Трето място – ПГ “Д. Хаджитошин“, град Враца

В дисциплината „Сухо строителство“:

Първо място – ПГСАКН „Проф. арх. Стефан Стефанов“, град Монтана

Второ място – ПГСАГ „А. Попов“, В. Търново

Трето място – ПТГ „В. Левски“, град Видин

Отборно класиране:

Първо място – ПГСАГ „А. Попов“, В. Търново

Второ място – ПГСАКН „Проф. арх. Стефан Стефанов“, град Монтана

Трето място – ПГ “Д. Хаджитошин“, град Враца

ПГСАГ „А. Попов“ се гордее с успехите на учениците Вейсял Юсеинов, Пламен Божков, Иван Джуров, Станислав Петров, Денис Димитров, Младен Ташев и класирането им на призовите места в състезанието. Отборите, класирали се на първо и второ място, ще се състезават на национално ниво в професионално направление „Строителство“.