Любопитно Образование

ПГСАГ „Ангел Попов“ изпрати своите дванадесетокласници

Днес завършиха учебните занятия на учениците от ХІІ клас от ПГСАГ „Ангел Попов“. По този повод училищният двор за последен път събра бъдещите абитуриенти с техните учители, съученици и приятели. Тази година в строителната гимназия завършват 77 ученици в специалност „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“ и „Геодезия“.

Тържественото им изпращане започна с питка за последен път и приветствие . Директорът на гимназията – д-р Евгения Илиева припомни на завършващите първите им стъпки в новото училище, които младежите извървяха, за да стигнат до този ден на зрелостта и надеждите.

С гордост и благодарност директорът на ПГСАГ „Ангел Попов“ връчи грамоти и награди на зрелостниците за активно участие и класиране на призови места в редица конкурси и състезания, защото гимназията изключително високо цени усилията и труда, положен от тези ученици. Те представиха достойно не само себе си, своите знания и умения, но и преподавателите си и училището.

Поздравления направиха представител на класните ръководители и на учениците осмокласници. Прозвучаха и думите за благодарност и приветствие от представители на випуск 2022. Много настроение внесоха музикалните изпълнения на учениците от ПГСАГ „Ангел Попов“, които разчувстваха бъдещите строителни техници, геодезисти и дизайнери. Емоционалното тържествено изпращане завърши с дефиле на абитуриентите на Випуск 2022 по червения килим под цветни арки.