Образование

Патронен празник отбеляза търновското ОУ „Петко Р. Славейков”

Основно училище „Петко Р. Славейков” отбеляза патронния си празник с концертна програма на сцената на театър „Константин Кисимов”. На 17 ноември се навършват 190 години от рождението  на българския учител, етнограф и фолклорист.

Ваучер на стойност 200 лева връчи от името на общинското ръководство зам.-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Близо 210 ученици се обучават в училището. За тяхното образование и възпитание грижи полагат 28 преподаватели, шестима от които са на възраст до 35 г. Миналата седмица талантливите момичета и момчета на училището се завърнаха с 10 златни медала от международно математическо състезание, от вчера учебното заведение разполага с класна стая на открито, а през последните три години първокласниците прекрачват школския праг в обновени класни стаи, отбеляза директорката Данка Борисова.

Тържеството събра настоящи и бивши възпитаници, приятели. Поздравителни адреси връчиха училищните директори на ПМГ „Васил Друмев”, Старопрестолната гимназия по икономика и ПГ по моден дизайн.