Политика

Партия „Възраждане“ стартира предизборната си кампания от Велико Търново

„Много е трудно България да е остров на стабилност, когато целият Европейски съюз е тръгнал надолу. Европейският съюз има много нерешени проблеми, с които не може да се справи и трябва да се търси спешно решение. Първата ни цел е да бъдем активни, да вкараме една стабилна група в Европейския парламент, която да работи, защото проблемите се трупат с годините”, заяви във Велико Търново Станислав Стоянов, водач на листите на партия „Възраждане” за Европейски парламент и за 50-о Народно събрание. Според него най-наболелите от тях са войната в Украйна, за която трябва да се вземат спешни мерки, „зелената сделка”, Еврозоната, икономическата рецесия, нелегалната емиграция и санкциите.

„Нашата цел трябва да бъде единствено тази, че всички важни решения, които се отнасят за България, да се вземат на българска земя, в българските институции, а не в Брюксел или Вашингтон”, смята Петър Волгин, втори в листата на партия „Възраждане” за Европейски парламент. Според него, България е една колонизирана държава, която трябва да си върне свободата и независимостта. „Ние трябва да спасим самата Европа от самия Европейски съюз, защото има голяма разлика между двете. Континентът Европа като символ на стара цивилизация, просвещение и вяра в разума, а ЕС е механизъм за създаване на безмозъчно съгласие. Политиката му е самоубийствена”, допълни Волгин.

Според лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов в ЕП партията ще изпрати активни хора, които имат позиция, има какво да кажат и не ги страх да го кажат.

„След 30 дни ние няма да избираме между тази или онази партия, а ще избираме между нещо много по-фундаментално, между войната и мира. И всеки, който иска да гласува за мира и благоденствието на България, има един единствен избор и това е „Възраждане”. Всички останали партии няма да се поколебаят след като им бъде заповядано от Американското посолство, да включат България срещу войната с Русия. Натискът срещу нашата държава е огромен, неописуем и жесток. Единствените, които можем да кажем „не” не само на американската външна политика, но и на което и да е чуждо вмешателство в нашата страна, сме ние от „Възраждане”, заключи Костанинов.

Партия „Възраждане” стартира предизборната си кампания за Европейски парламент и за 50-то Народно събрание от Велико Търново. В старата столица, пред знаковия паметник „Майка България”, днес бяха всичките 17 кандидати в листата за Европейски парламент и 30-те водачи на листи за Български парламент.

В 18.30 часа партия „Възраждане” организира отворена среща с граждани в Музей „Възраждане и Учредително събрание”.

 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление