Образование

Пакет с изненади подготвиха за празничния 8 март ученици от ОУ „Димитър Благоев“

Пакет с изненади за своите майки подготвиха за  празничния 8 март второкласници от ОУ „Димитър Благоев“. По инициатива и под ръководството на  учителите Таня Чолакова и Людмила Тодорова децата нарисуваха портрет на най-скъпия на сърцето им човек – мама,  изработиха от глина красиви керамични рози, придружени от ръчно създадени картички с пожелания.  „За да разчувстваме напълно мама, момичетата и момчетата рецитираха по едно четиристишие от  най-прочувствените български стихотворения на Валери Петров, Асен Босев, Петя Йорданова. Изпълненията им бяха записани на клипчета, а след това монтирани във филм, който публикувахме в нашата група във фейсбук  като поздрав към майките, за да усетят те истинската, безусловната обич и радостта, която  децата споделят с тях на този празник“, разказа Таня Чолакова.

Тя поясни, че второкласниците са присъствено в училището, но заради наложените противоепидемични мерки родителите не могат да влизат в школската сграда.

„А от  своята практика знам, че това е ден, който носи много вълнения не само на майките, но и на децата и когато ги споделим – те усилват тази радост, взаимна обич и нежност“, каза Чолакова.