Любопитно

„Очаква ни добро бъдеще“, казват българските пророци Ванга, Слава, Лулчев

„Предсказанията за бъдещето на България на българските прорицатели са били винаги оптимистични. И сега, в навечерието на предстоящите светли празници ни дават глътка надежда. Бъдещето ни е добро. България ще продължи да оредява, но ще дойде време хората излезли от страната ще се върнат и с нови сили и енергия помогнат да тръгнем напред”. Това казва за предстоящите промени у нас, езотерикът и писател Христо Нанев, който гостува във Велико Търново с лекция на тема „Заветът и предсказанията на българските пророци”. Близо 300 души присъстваха на срещата, която продължи повече от час и зададоха своите многобройни въпроси.

„XXI век e векът на духовността. Това твърди Слава Севрюкова. Ванга също твърди, че ще започнат промените.  Тя казва: „Ке се яви един шивач, който ке скрои една нова дреха”. Метафорично говори за някой човек, който  е бил в чужбина. „Не е царод” /има се предвид Симеон II – б.а/, „който ще повлияе България да тръгне напред, към добро”. Едно предсказание на Слава – „Светът ще гледа по друг начин на България. Ние няма да бъдем хора втора ръка. Нас ще започват да ни гледат с уважение, дори в омразната напоследък политика”. Явно се сбъдват тези обнадеждаващи предсказания. Лулчев казва – „Не се бойте да бъдете хора, идва времето, когато се заражда европеецът”. А това се предсказания от 1943-1944 година, когато е много рано да се говори за европееца като обединител”, допълва Нанев. Той издаде втора книга за предсказателя на цар Борис III Любомир Лулчев, подготвя трета.

„България ще тръгне напред тогава, когато учените хора, завършили в чужбина се завърнат в страната”, казва Лулчев. „През XXI век ще има промени у нас, големи. И страната ни ще тръгне по по-духовен и културен път, култивиран път на развитие. Някога, преди 1000 години ние дадохме на света богомилите, а през XXI век ще дадем още по-голям тласък за развитието на Европа и света. И тогава България ще изпълни своята историческа мисия”. Говори се за духовни тласъци. Ние сме държава на духа, там ни е силата, мощта”, заключава писателят.

Кремена Крумова – Попова