Образование

Официално откриха новия корпус в ДГ „Здравец“ във Велико Търново

На  официално тържество днес бе отрит новият корпус на ДГ „Здравец“ във Велико Търново. Две първи и една смесена  са новосформираните групи, които ще се помещават  в него и са с имена на цветя :  „Маргаритка“ , „Теменужка“ и „Кокиче“. Децата от по-големите групи приветстваха малчуганите, като изпълниха танца на гълъба и разказаха приказката за гъсеницата.

Зам. кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев  поздрави ръководството и възпитаниците на ДГ „ Здравец“, като  им пожела да продължават да обучават децата  на родолюбие и почит към историята на страната. Официалното събитие бе уважено от Пенка Игнатова, директор на  Дирекция “Образование, младежки дейности и спорт“, както  и от директори на детски градини от Велико Търново.

Водосвет за здраве и благополучие  отслужи Негово Високо Благоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов.

Директорът на ДГ „Здравец“  Илияна Стойчева благодари на всички, съпричастни в създаването на новия корпус и си пожела да вижда повече усмихнати деца:  „Днес всички ние можем да кажем, че щастието върви ръка за ръка с тези усмихнати детски лица, с усмивките на семействата и на колегите, работещи в градината. Стана една голяма сграда, в която вярваме ,че ще греят усмивки, ще се чува детски глъч и ще има доволни и щастливи деца и родители.“-  допълни още тя.

Пламена Димова