Денят Образование

Офицери от Азербайджан и Грузия гостуват в НВУ

Офицери от Азербайджан и Грузия, водени от полк. проф. д-р Мирослав Димитров, началник на катедра „Логистика“ във Военна академия „Г. С. Раковски“, са гости на Националния военен университет „Васил Левски“. Тяхната визита във Военния университет в старата българска столица е част от посещението им във Военна академия за обмяна на опит по европейската програма „Еразъм +“.

Началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов и неговите заместници полк. доц. д-р Николай Урумов и полк. Георги Крайнов посрещнаха офицерите и ги запознаха с историята на Военния университет, с факултетите и развитието на военните специализации. След това гостите и домакините обсъждаха възможностите за сключване на договори за сътрудничество и обмен на офицери и кадети по „Еразъм“ с Военната академия в Грузия и Военната академия в Азербайджан.

Началникът на Националния военен университет бригаден генерал Иван Маламов връчи на генерал-лейтенант Хайдар Пириев и на генерал-майор Физули Салахов от Азербайджан, както и на полк. Давид Размадзе от Грузия, плакети на Военния университет. Те от своя страна подариха на бриг. ген. Маламов плакети на Военните академии, които представляват.

Военната делегация беше приета от кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов. Преди да отпътуват от старата столица, гостите имаха възможност да посетят някои от най-атрактивните забележителности на града.