Образование

ОУ „Димитър Благоев” ще бъде домакин на регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език

Основно училище „Димитър Благоев” ще бъде домакин на регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език, което ще се проведе на 24 март. Търновското школо вече има двама претенденти за участие в кръга. Те са Момчил Генчев, класирал се на първо място в училищния кръг, и неговият подгласник Борис Тодоров, съобщават на официалния сайт на учебното заведение.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват, т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта   е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“,  Перник. Търновското училище може да се похвали с трима национални финалисти за шестте години участие в състезанието, а през 2015 г. възпитаникът на ОУ „Димитър Благоев“  Теодор Енчев стана национален шампион.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.