Икономика

От утре започва поетапното пускане на парното отопление в града

„Топлофикация- ВТ“ АД уведомява своите клиенти, че в периода от 21.11.2022 год. до 25.11.2022 год., започва поетапно пускане на отоплението на територията на гр. Велико Търново.

След пускане на абонатната станция в режим на работа и подаване на отопление към сградната инсталация, абонатите ще получат допълнителна информация със съобщение, поставено на входовете.

Преди пускането на отоплението е важно да са приключени всички ремонтни дейности по сградната инсталация и ако тя е била източена, да бъде запълнена. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От дружеството напомнят, че вентилите на радиаторите следва да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Важно е да се проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и, ако се установи нередност, следва незабавно да се обърнете към „Топлофикация-ВТ“.

„Това лято беше изключително натоварено за целия екип на Топлофикация Велико Търново, особено за ремонтните групи. Извършихме наистина продължителни, но изключително сериозни ремонти, както по основните съоръжения, така и по топлопреносната мрежа. Надявам се усилията ни да доведат до желания ефект и да сме успели да подсигурим безавариен отоплителен сезон за нашите съграждани!“ каза инж. Александър Димитров.