Община

От утре възстановяват движението край Царевец

От утре ще бъде възстановено движението покрай крепостта Царевец във Велико Търново, съобщи кметът на общината инж. Даниел Панов. Той днес провери ремонтните дейности по ул. „Иван Вазов“ . Вече е сменен старият 60-годишен водопровод и локалните отклонения в участък от началото на улицата до района на Катедралния храм „ Успение Богородично“. Изпълнителите са уверили, че до края на деня ще асфалтират изкопаните участъци, а вечерта улицата ще бъде измита. Утре сутрин движението на всички автомобили и автобуси в посока Царевец и обратно ще бъде възстановено.
В посока от центъра към пл. „Цар Асен I“ трафикът ще преминава по ул. „Иван Вазов“ и ул. „Читалищна“. Това се налага поради предстоящата смяна на водопроводите в останалата част на ул. „Иван Вазов“ – от Катедралния храм до читалище „Надежда“. В обратна посока се възстановява нормалното движение по ул. „ Св. Климент Охридски“ и ул. „ Николо Пиколо“.
От утре сутрин автобуси с номера 5,20,40,50 и 110 ще се движат по обичайните си маршрути.
През есенния сезон при подходящи метеорологични условия ще бъде извършено цялостно асфалтиране на ул. „Михаил Кефалов“ и ул. „Читалищна“. През пролетта същото ще бъде сторено и с улиците „Иван Вазов“ и „Велчо Джамджията“.