Конфликти Община

От ВиК „Йовковци“ увериха гражданите на Дебелец, че ще асфалтират отработените аварии

ВиК аварии превърнаха улиците на град Дебелец на решето, оплака се кметицата Снежана Първанова. За да се намери разрешение на проблема, вчера тя събра на заседание Обществения съвет към кметството. На него тя покани и представители на ВиК „Йовковци“ – Велико Търново, като подчертава, че ще подкрепи всяко решение на дебелчани, включително и протестни действия.

„Ползотворно мина срещата. Главен инж. Илия Сирмов от ВиК „Йовковци” ни увери, че още в първите дни след като приключи изборът на изпълнител, защото в момента върви  обществена поръчка за това, ще се асфалтират отработените аварии. Още в края на февруари-началото на март, когато пътно-поддържащата фирма беше при нас и извършваше асфалтиране и изкърпване на нередности от нашата Инвестиционна програма и по Местни инициативи, отчетохме че има 28 неотработени аварии, част от тях са на 2 и повече години. Това са отработени аварии, изкопани дупки, насипани с чакъл, което възпрепятства сериозно преминаването на МПС. Хората чупят своите коли, нормално е да са недоволни дебелчани и да са в протестна готовност”, заяви Първанова. Тя допълни, че е проблем и липсата на комуникация с ВиК дружеството и подаването на сигнали за аварии.

„Цяла улици стои три дни без вода. Това е така важната ул. „Александър Стамболийски”. Там имаме авария на аварията. Не можем да подадем сигнал. Улицата е възлова не само за нас, а и за Велико Търново. Целият трафик минава през нея, когато има пътен инцидент при Присовски завои. Една от причината да аварира аварията, е именно минаването на тежки камиони преди дни през нея. Имахме уверението, че и по нея ще се работи. Очакваме екипи”, поясни кметицата.

Тя заяви още, че ще се търсят варианти за подмяна на старата водопроводна мрежа в града чрез бъдещи програми.

„С това е нужно изграждане на канализация, пречиствателна станция и първите стъпки са предложение към Община Велико Търново, ако не тази година, то за другата, отделяне на средства в бюджета за идеен, даже работен проект за подменя на водопроводната мрежа”, обобщи ситуацията Снежана Първанова.