Култура

„Отражения” е озаглавен Есенният салон на търновските художници

Традиционната изложба от културния календар на Община Велико Търново за пореден път ще обедини утвърдени автори и млади, креативни творци в пространството на Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. В рамките на Есенния салон, великотърновските художници са поканени от Представителството на СБХ в старата столица, за да представят една своеобразна ретроспектива на своя творчески сезон.

Право да представят творби имат всички членове на СБХ но могат да се включат и други художници, работещи на територията на града, като техните произведения ще бъдат предварително селектирани. Всеки автор участва с две творби в обща експозиционна площ до 3 кв.м. Няма ограничения на използваните материали, техники и похвати. Художниците могат да участват в няколко жанра – живопис, скулптура, графика, рисунка, плакат, текстил, артинсталация, видеоарт, художествена фотография. Разбира се, творбите следва да бъдат предадени във вид, готов за експониране.

Не се приемат произведения, създадени преди 2016 г. и такива, които вече са били излагани в същото галерийно пространство. В случай, че някой е изработил скулптура по-тежка от 15 кг. се налага сам да я позиционира в изложбените зали. Видеоартистите следва да са подготвени с необходимата техника за своето представяне.

Творбите ще се приемат на 3-ти и 4-ти декември в ИЗ „Рафаел Михайлов”, където ще бъде открит и самия салон на 14 декември, от 17:30 ч.