Образование

Отново първо място за ПГСАГ „Ангел Попов“ на национално състезание по професии

Отборът на ПГСАГ „Ангел Попов“ в състав: Калояна Тоскова, Милица Генова и Памела Караиванова от 11 клас, специалност „Парково строителство и озеленяване“ се класираха на първо място в националното състезание по професии, направление „Озеленяване и цветарство“, категория „Изработване на бижу от цветя“. Ръководител на отбора е инж. Катерина Гечева. Съдействие при подготовката на отбора оказа и възпитаникът на гимназията Даниел Тенджерков, завършил специалност „Парково строителство и озеленяване“ в гимназията, представител на фирма „Афродита Флора“, верига цветарски магазини. Състезанието се проведе в град Бургас от 28 до 30 април 2022г.

Целите на това национално състезание са да се демонстрират професионални умения, работа в екип, творческо прилагане на знанията и компетенциите на младите хора в реализирането на различните модули в озеленяването и цветарството, използването на съвременните тенденции в тази професионална област при съревнованието между професионалните гимназии. Състезанието се състоеше в практическото приложение на формирани в процеса на обучението знания, умения, компетентности при изпълнението на практически задачи за изработване на бижу от цветя, на букети и аранжиране на кошница. Отборът на ПГСАГ „Ангел Попов“ изработи два букета – бутиков и микс, аранжира кошница по избрана от отбора тема „Великден“ и направи красив завършек на темата на отбора със задължителните гривна и венец от цветя. Ансамбълът бе допълнен по желание на момичетата с прецизно изработени обеци, хармониращи с другите бижута. Всички бижута от цветя, изработени от отбора, носеха много пролетно настроение, свежест и впечатлиха журито с красота, идеи, прецизност и баланс в цялостното им презентиране.

ПСАГ „Ангел Попов“ се гордее с постижението на Калояна Тоскова, Милица Генова и Памела Караиванова и им благодари за положения труд, ентусиазъм, отговорност и екипност в подготовката за това състезание. Ръководството изказва благодарност на техните преподаватели по специалността и ментора им Даниел Тенджерков.