Култура

Отново канят на кино вечер в с. Миндя

Поредна вечер на „Кино под звездите“ ще се проведе във великотърновското село Миндя. Прожекцията ще е в петък, 21 август  от 21.00 часа в двора на читалището. Киноманите ще гледат лентата “ Живи легенди“.  Филмът е от 2014 г. на режисьора Ники Илиев. В ролите са Стефан Щерев, Яна Маринова, Георги Кадурин, Любомир Ковачев, Орлин Павлов,  Микеле Плачидо, Саня Борисова, Димо Алексиев, Стефан А. Щерев, Анна Мария Гюзелева, Калоян Митев.

Павел е тридесет и няколко годишен мъж, работещ на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо след абитуриентския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента са бившите му съученици. Той решава да се върне в родния си град, за да ги открие.

Пристигайки там установява, че те отдавна са поели в различни посоки, прекъснали са връзката помежду си и за най-голямо негово учудване са направили редица компромиси със себе си.

С детския си начин на мислене Павел решава да ги върне към тийнейджърските им години като ги забърква в поредица от щуротии, които преобръщат живота им по неочакван дори и за него начин