Полиция

Отново дрогирани зад волана!

Трима водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на РУ – Г. Оряховица и Свищов. Вчера в село Поликраище за проверка е бил спрян лек автомобил, управляван от 22-годишен мъж от същото село. В началото на проверката водачът изхвърлил от автомобила топче хартия, за което е установено, че съдържало метаамфетамин. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис и метаамфетамин. При последвали претърсвания на два адреса са иззети още листна маса, която е реагирала на канабис.

В Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 33-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотичин вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е отказал кръвна проба.

Вчера следобед в Свищов е извършена проверка на кола, управлявана от 54-годишен от същия град. В хода на проверката е установено, че транзитните табели на возилото са с изтекла валидност, а водачът е седнал зад волана след употреба на амфетамин. При последвало претърсване в имот на водача в село Ореш са установени и иззети електронна везна и тревиста маса около 3 грама реагираща на марихуана.

И тримата водачи са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случаите са образувани бързи производства.