Денят Здравеопазване

Отменя се празника на Килифарево заради усложнената обстановка с ковид 19

Кметът на Килифарево Митко Събев отмени празника на града, заради усложнената обстановка и нарастващите случаи на заболели от коронавирус. Ето обръщението на кмета към жителите на Килифарево:

„Уважаеми съграждани и приятели на Килифарево,

Споделям загрижеността и тревогата си, че през това лято и към настоящия момент в Килифарево нарастват случаите на наши съграждани с потвърдена Корона вирусна инфекция.

За съжаление, освен масовите събирания, за нашия град с пълна реалност са и другите фактори, които според специалистите генерират разпространението на заразата.

Следя внимателно обстановката и тенденциите от последните дни и за мен, приятните емоции при провеждане на празника са непоставими с опасностите и последствията от съществуващия епидемичен риск.

Затова, отчитайки всички фактори, воден от отговорността към цялата общност ви информирам за решението си, за втора поредна година да отменя празника на гр. Килифарево и съпътстващите го събития по програмата.

В интерес на всички ни е да спазваме противоепидемичните мерки, с дисциплина и съзнателност да се погрижим за опазване на собственото си здраве и това на близките ни.“ – се казва в съобщението на Митко Събев.