Община

Отменят празника на град Дебелец

Във връзка с препоръките за ограничаване на провеждането на масови събития и прояви и с цел ограничаване на разпространението на коронавируса   тази година празникът на Дебелец няма да се състои. Това съобщи кметът на града Снежана Първанова.

„Вземането на  решението от моя страна не беше никак лесно, предвид очакванията на жителите за споделени приятни емоции, празнична атмосфера, срещи с приятели и близки. Удължената епидемична обстановка обаче, въвеждането на нови мерки, условията за засилен контрол при провеждане на масови мероприятия, ежедневно ни възпрепятстват да поемем траен ангажимент към гост-изпълнители и утвърждаване на тържествена програма”, каза Първанова.

По нейни думи недопустимо е и разполагането на съпътстващите празника атракциони, бирарии и сергии. „Търговците пристигат от различни региони на страната и няма как да знаем къде и какви контакти са имали преди това. Не на последно място, празникът на града ни е събитие, което няма бюджет и се реализира с помощта на дарители. Предвид трудностите, които изпитва в икономически аспект и местният бизнес, финансирането на проявите е почти невъзможно”, обясни кметът на Дебелец и призова местните хора  да бъдат отговорни и дисциплинирани.

„Опазването на живота и здравето на гражданите е мой приоритет и не бих си позволила безотговорно поведение. Когато всичко това отмине, надявам се да е по-скоро, ще празнуваме отново заедно. Доказали сме, че можем!”

По традиция съборът се организира в началото на месец август.

 

 

Снимка – кметство Дебелец