Денят Полиция

Откриха тялото на младеж на скалния венец под Дома на алпиниста

Тялото на 18-годишен младеж е открито в ранния следобед на скалния венец под Дома на алпиниста във Велико Търново. На място текат огледи и следствени действия на криминалисти, научи Общинско радио Велико Търново. По първоначални данни не става дума за насилствена смърт. Най-вероятните версии са за нещастен случай или самоубийство. По случая се води разследване.

Изяснено е, че тийнейджърът последно бил видян от негови приятели. Той е възпитаник на Професионалната гимназия по електоника във Велико Търново.

„Ние няма да се видим утре с теб, мило дете, но ще останеш завинаги в сърцата ни. Утрешният ден с твоите съученици от 11″а“ клас ще бъде посветен на теб… Дано намери покой чистата ти душица. Съболезнования от всички нас!“- написа съкрушена директорката на Гимназията Нели Николова.

Това е поредният случай на трагичен инцидент край изоставената постройка на скалния венец над южния вход на Търново. Миналият юли 15-годишната Ипек, ученичка също в Професионалната гимназия по електроника в старата столица, полетя от призрачния Дом на алпиниста. От Прокуратурата обявиха, че става дума за самоубийство.

Мястото целогодишно е сборен пункт за млади хора, както и бездомници и хора, търсещи усамотение. В района често могат да се видят купища боклук, които граждани се организират, за да почистват. За да се достигне до Къщата на алпиниста, по отвесната скала има тясна пътечка с няколкометрова пролука към над около двадесетметровата скала надолу. Единственият начин да се премине през пролуката са две метални релси, останали от някога съществуващата пътека. В миналото е имало и метален парапет, но вече той не съществува.

Земята и построената върху нея сграда са частна собственост и задълженията по стопанисването и поддържането на имота са на собственика, коментира миналата година кметът на общината инж. Даниел Панов по време на питане в Общинския съвет.