Култура Община

Откриха детско-юношеския театрален фестивал „Малкият принц”

Николай Априлов, Веселин Калановски и Милен Иванов са членовете на журито, което тази година ще оценява съставите от 13-ото издание на Националния фестивал за детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц”. Събитието бе открито днес от Нелина Църова, директор на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности” в Община Велико Търново. „В следващите дни вие не само ще се насладите на спектаклите от програмата, вие и ще се научите как да се държите, как да говорите, ще трупате опит още от днес. „Малкият принц” е един от малкото детски фестивали, които се провеждат на истинска театрална сцена, в един истински театър”, подчерта Църова. Аудиторията поздрави и кметът на с. Самоводене Николай Милаковски.  „От името на читалище „Извор-1873” пожелавам любовта към театъра, сцената, никога не угасва у вас и със своето представяне да затрудните журито”, подчерта той.

Авторитетното жури тази година е председателствано от известния български актьор, театрален режисьор и телевизионен водещ Николай Априлов. С много любов децата посрещнаха Априлов, който им пожела всички заедно да аплодират красивия живот, в който всеки един от нас има своята роля. „Пожелавам на вашите ръководители да имат енергията и силите да продължават да ви водят в прекрасния свят на театралното изкуство. Всички вие да обичате нашия роден български език, защото най-важното във всички спектакли е българското слово – прекрасно, красиво, пренесено през вековете! На добър час, бъдете здрави, слушайте, учете се, да живее България!”, заяви Априлов.

Общо 16 награди, осигурени от Община Велико Търново, ще бъдат раздадени в рамките на фестивала. Неговата програма по дни и часове вижте тук. 

Националния фестивал за детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц” се организира от Община Велико Търново и Народно читалище „Извор-1873”, с. Самоводене. Той се провежда при вход свободен в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.