Здравеопазване Политика

Откриват телефонна линия в областната администрация за сигнали при нарушаване на карантина

Работна среща за мерките по овладяване на ситуацията с коронавируса се проведе днес в областната администрация във Велико Търново. В нея участваха областният управител проф. д-р Любомира Попова,  д-р Евгения Недева – директор на РЗИ – Велико Търново, както и ст. комисар Димитър Машов – директор на ОД на МВР – членове на Областен кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус, сформиран със Заповед № ОКД-19-02-1/27.02.2020 г. Членовете на работната група се обединиха около следните решения:

Кметовете на населени места на територията на област Велико Търново да докладват на съответните районни управления на ОД на МВР – Велико Търново при появата на лица, завърнали се от чужбина, както и да следят и предоставят информация за случаи на струпвания на хора на едно място.

Откриване на телефонна линия в Областна администрация Велико Търново, на която гражданите да подават информация за лица, нарушили наложена карантина. Телефонният номер, на който могат да се подават сигнали е 0878 92 03 32.