Съд

Осъдиха Червеите на 7 г. и 4 г. затвор заради стрелбата срещу Айдън и компания

7 години затвор при първоначален строг режим ще лежи Илия Станчев, а брат му Станчо е осъден на 4 години лишаване от свобода, също с първоначален строг режим. Близнаците от Павликени с прякора Червеите бяха осъдени днес от състав на Окръжен съд – Велико Търновo след обвинение в грабеж, придружен с опит за убийство на Карамфил Бижев, Айдън Юсеинов и Альоша Атев.

Илия Станчев, който е осъден и за незаконно притеоание на огнестрелно оръжие, трябва да заплати на Карамфил Бижев сумата от 10 000 лева като обезщетение за неимуществени вреди и сумата от 250 лева имуществени вреди, които гражданският ищец е претърпял в резултат на престъплението, ведно със законната лихва. Съдът отхвърли предявения от Бижев иск за разликата на уважения размер до предявения от 200 000 лева, а също така и отхвърли изцяло предявения от Альоша Атев граждански иск за сумата от 20 000 лева като неоснователни и недоказани.

Близнакът Станчо Станчев о съден за това, че извършил опит за кражба на  250 лева от владението на Карамфил Бижев и ще лежи 4 години в затвора.

Престрелката между петимата стана в офис в центъра на Велико Търново. Тогава беше прострелян Айдън Юсеинов, който обаче в хода на делото срещу Червеите не пожела да се възползва от правото си да бъде конституиран в качеството на частен обвинител и граждански ищец и остана само свидетел.

Присъдата на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.