Съд

Осъдиха условно мъж, държал 203 файла порнографски материали с непълнолетни

По обвинение на Районна прокуратура – Елена и след  одобрено от съда споразумение, осъдиха мъж за държане на порнографски материали.

Подсъдимият Г.Т. е признат за виновен и осъден за това, че за времето от неустановена дата през 2016 г. до ноември 2017 г., при условията на продължавано престъпление в село в община Елена, използвайки информационна технология – компютърна конфигурация и неустановен IP адрес, представяйки се в социалната мрежа „Фейсбук“, както и в „ Скайп“ с името „Заек с витамин – С“, склонил пет лица, ненавършили 14-годишна възраст, да участват и наблюдават порнографски материали.

Осъден е и по обвинение, за това, че на 31.01.2018 г.,  в село в община Елена, в ползван от него имот, държал за себе си чрез информационна технология – върху дисково пространство на преносим компютър, на дисково пространство на карта памет и на вътрешно хранилище на мобилен телефон, порнографски материали, представляващи 203 файла със снимки и видеоклипове на лица от двата пола, изобразяващи открито сексуално поведение, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18 години.

За извършените деяния е осъден на девет месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години, и глоба 200 лв., която да заплати в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.