Съд

Осъдиха двама за притежание на контрабандни цигари

След одобрено от съда споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново 46-годишен мъж е осъден за държане на цигари без бандерол.

Данчо Г. се призна за виновен за това, че на 05.05.2017г. в с.Полски Сеновец, общ.Полски Тръмбеш,  в немаловажен случай, държал акцизни стоки без бандерол – 122  броя кутии цигари марки „Corset Superslims“; „Business Royals“; „Premium Quality“ и „Victory Slims deluxe“, на общата стойност 814,70 лева и с обща стойност на дължимия акциз 486,62 лева. За това деяние е наложено  наказание четири месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено с изпитателен срок  от три години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

След протест на Районна прокуратура – Велико Търново, второинстанционният съд увеличи наказанието на мъж, държал цигари без бандерол. Марин М. е признат за виновен в това, че на 23.04.2015 г. в гр. В. Търново, в гараж, в немаловажен случай, държал акцизни стоки -– 220 броя кутии /22 стека / цигари „Marble” и 10 кутии /1 стек/ цигари „President slims” – на обща стойност 1725 лв., без бандерол. Наложено му е наказание  една година и два месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години, глоба в размер на 3 450  лева, както и лишаване от право да упражнява търговска дейност с акцизни стоки за срок от една година и три месеца.

Предметът на престъплението се  отнема в полза на държавата.